Bh. reprezentativci nastavljaju pripreme trening kampom sa Ivicom Kostelić

Radiosarajevo.ba
Bh. reprezentativci nastavljaju pripreme trening kampom sa Ivicom Kostelić
Foto: Skijaški savez BiH / jesenje pripreme provode na Hintertux glečeru s Ivicom Kostelićem

Sedam bh. juniorskih i seniorskih skijaških reprezentativaca, zajedno sa svojim trenerima, ovih dana jesenje pripreme provode na Hintertux glečeru, upijajući znanje i metedologiju svjetskog šampiona i osvajača olimpijskih odličja Ivice Kostelić.

U organizaciji Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine naši mladi skijaši i bh. skijaški trenerski kadar imat će priliku upoznati metode tehničkih, taktičkih, fizičkih i mentalnih priprema alpskih skijaša direktno kroz znanje, ekspertizu i lična iskustva Ivice Kostelića.

Bivši svjetski šampion, nakon okončanja profesionalne skijaške karijere, priključio se trenerskom timu Skijaške reprezentacije Hrvatske, a pokazao je nesebičan entuzijazam i spremnost da svoje znanje podijeli i sa bh. skijaškim timom.

Naši mladi skijaši ne kriju zadovoljstvo:

“Trening kamp sa Ivicom je jedno sjajno edukativno i motivirajće iskustvo koje nam pomaže da stvaramo pobjednički mentalitet. U reprezentaciji vlada jako dobra atmosfera, svi dajemo svoj maksimum, treneri su nam velika podrška i istinski se nadamo još boljim rezultatima. Rad sa Ivicom je poseban, jer Ivica ima mentalitet šampiona i velikog borca”.

Treneri reprezentacije Ognjen Dragoljević i Mirza Nezirović istakli su:

“BH ski reprezentacija je krenula sa pripremama u julu i trenutno smo na 15. dnevnom pripremnom kampu. Prvi dio priprema održali smo u zatvorenim skijaškim poligonima: Snow Valley u Belgiji i Snow World u Holandiji. Ovo je prvi put da smo u program priprema uključili i ljetne treninge u zatvorenim halama, što je već postao standard za sve velike timove. U drugom dijelu priprema preselili smo na austrijski Hintertux, gdje nam se priključio i Ivica Kostelić koji nam je pomogao da treninge podignemo na znatno viši nivo i veliko je zadovoljstvo sarađivati sa stručnjakom kao što je on”.

Predsjednik Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine, Jasmin Mehić ističe važnost edukacije trenerskog kadra:

“Naši takmičari i treneri su pokazali veliku profesionalnost u radu i želju za uspjehom te se nadamo još boljim rezultatima u predstojećim sezonama. Važan segment priprema sa Ivicom je bila i edukacija trenerskog kadra. U kampu pored trenera reprezentacije sudjeluje i pet trenera koji su uz naše najbolje takmičare usavršavali svoja znanja koje će prenijeti na rad sa mlađim kategorijama u klubovima širom BiH”.

Bosanskohercegovački reprezentativaci koji učestvuju u ovim priprema su Elvedina Muzaferija, Esma Alić, Emir Lokmić, Marko Šljivić, Harun Kunovac, Dino Terzić, Alen Bičakčić.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Mirvadom Kurić podržalo je odlazak naših reprezentativaca na svjetsko prvenstvo u švedski Are početkom ove godine te i ove sezone nastavlja pružati podršku razvoju skijanja u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije