Samo u Rusiji: Hokejaška utakmica Muftijstva i Eparhije, a ekipe "izmiješane"

J. M.
Samo u Rusiji: Hokejaška utakmica Muftijstva i Eparhije, a ekipe "izmiješane"
Twitter / Ekipa Muftijstva s kapitenom muftijom Kamilom Samigullinom (stoji treći slijeva)

Hokej na ledu je ubjedljivo najpopularniji sport u Rusiji jer ga igraju bukvalno svi, od mališana koji tek nauče klizati do predsjednika Vladimira Putina.

Zato ne čudi da je ledena ploha mjesto raznih dobrotvornih utakmica, a jedan je održan prije nekoliko dana u Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan.

U ledenoj areni sportskog kompleksa Zilant snage su odmjerili hokejaške ekipe Duhovne uprave muslimana (Muftijstva) Republike Tatarstan i Kazanjske eparhije Ruske pravoslavne crkve.

Kapiteni ekipa bili su tatarski muftija Kamil Samigullin i protojerej Aleksije Čubakov. Posebno zanimljiv detalj: Obje ekipe bile su "izmiješane", sastavljene od muslimana i pravoslavaca.

Gledaoci neobičnog meča uživali su u dobrim potezima, a nakon utakmice učesnici su razmijenili tradicionalni hokejaški pozdrav i zahvalili se publici na podršci. Sportsko veče završeno je prijateljskim druženjem igrača uz čaj, razgovorom o planovima za buduće sportske susrete. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije