Ruski hokejaši ipak zapjevali zabranjenu nacionalnu himnu pri dodjeli medalja

Radiosarajevo.ba
Ruski hokejaši ipak zapjevali zabranjenu nacionalnu himnu pri dodjeli medalja
Nakon osvajanja zlatne medalje i uprkos odlukama Međunarodnog olimpijskog komiteta, ruski hokejaši i navijači zapjevali su nacionalnu himnu na ceremoniji dodjele medalja.

Završnicu Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pyeongchangu u sportskom smislu obilježili su sportisti iz Norveške koji se kući vraćaju s rekordnih 39 medalja.

Uporedo s tim, pažnju svjetske javnosti danas su ponajviše privukli ruski hokejaši koji su jutros u uzbudljivom finalu rezultatom 4:3 bili bolji i Nijemaca.

Na ceremoniji dodjele medalja i u trenucima intoniranja olimpijske himne, ruski hokejaši i navijači su gromoglasno zapjevali rusku himnu.

 

Ruski olimpijski komitet suspendiran je zbog ranijeg dopinga ruskih sportista na Igrama u Sočiju 2014. godine, ali je Međunarodni olimpijski komitet, uz posebne uvjete, dopustio nastup 168 ruskih sportaša u Pjongchangu.

Pod nazivom “Ruski olimpijski sportisti“, olimpijci iz te zemlje na Igrama u Južnoj Koreji nastupili pod olimpijskom zastavom i bez nacionalnih obilježja i državne himne.

Ruskih nacionalnih obilježja nije bilo na ceremoniji otvaranja, a neće ih biti ni na večerašnjem zatvaranju ZOI-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije