Reprezentacija BiH putuje na kvalifikacije u Abu Dhabi

Radiosarajevo.ba
Reprezentacija BiH putuje na kvalifikacije u Abu Dhabi
Foto: Hokejaški savez BiH / Reprezentacija BiH u hokeju na ledu
Seniorska reprezentacija BiH u hokeju na ledu, u petak 29.03. putuje u AbuDhabi (UAE) na kvalifikacijski turnir za ulazak u treću jakosnu grupu IIHF-a.

Nakon neuspjeha prošle godine na prvenstvu kvalifikacione grupe III koje je održano u Sarajevu, reprezentacija BiH će pokušati da izbori plasman u treću jakosnu grupu na prvenstvu u Abu Dhabiu od 31.03.-06.04. 2019 god, saopćeno je iz Hokejaškog saveza BiH.

Reprezentativci BiH su se pripremali za ovo prvenstvo od oktobra prošle godine i pripreme na ledu.

Novi selektor bh. tima Uroš Brestovac sa pomoćnikom iz Kanade Samuelom Le Follom, optimističan je.

Oni su odabrali 18 igrača i dva golmana i na prvenstvo putuju puni optimizma.

Hokej u BiH posljednjih nekoliko godina ide uzlaznom putanjom uz dosta uspjeha na klubskom nivou u mlađim selekcijama.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je sastavljena za ovu prvenstvo od sljedećih igrača: Dino Pašović, Amel Capin, Nermin Alić, Dubravko Posavec, Mirza Omer, Muamer Džamalija, Admir Pilav (A), Haris Mrkva, Tarik Ćatović, Samir Music, Mirza Hadzic, Mirzet Hodžić (C), Muhamed Džinalic, Tarik Krehic, Emir Viđen, Ensar Ismailović, Ermin Hasović (A), Hamza Selmanović, Kenan Korjenić i Antony London.

BiH učestvuje kontinuirano na svjetskoj hokejaškoj sceni od 2015 godine iako nikada nisu postojali uslovi da se pripreme održavaju na ledu do početka prvenstava koji su po kalendaru uglavnom krajem marta i početkom aprila mjeseca, dodaje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije