Paraolimpijac osvojio zlato: Teška životna priča Dine Sokolovića

Radiosarajevo.ba
Paraolimpijac osvojio zlato: Teška životna priča Dine Sokolovića
hrvatskareprezentacija.hr / Dino Sokolović
Hrvatski reprezentativac Dino Sokolović danas je osvojio naslov paraolimpijskog pobjednika u slalomu za sjedeće skijaše na 12. ZPOI u Pjongčangu.

Međutim, njegova životna priča je teška i tužna, ali s velikom poukom za sve koji u teškim životnim trenucima olako odustaju, prenosi Tportal.

U saobraćajnoj nesreći 2003. godine kod Vrbovskog Dino Sokolović ostao je bez majke i dva brata, a on je postao invalid. Na njihov automobil naletio je kamion, Dino je jedva ostao živ, ali su mu ljekari morali amputirati obje noge. I u takvim teškim životnim okolnostima, nije se predavao. Pronašao je volju za životom u trenucima kad bi mnogi već odavno odustali.

"Tada sam bio još dijete pa je to drugačije. Trebalo mi je četiri ili pet godina da se skroz priviknem. Da se to dogodi danas ne znam kako bih se s tim mogao nositi", govori on.

I izvukao se zahvaljujući sportu.

"Dobio sam monoskiju, te sam počeo s intenzivnim treninzima. Tadašnji izbornik ski reprezentacije Dragutin Katunar pozvao me na državno prvenstvo na kojem sam bio među prva tri natjecatelja i od 2007. godine počeo sam se aktivno baviti skijanjem", otkriva Sokolović koji tsvoje početke zahvaljuje najboljoj hvatskoj skijašici Janici Kostelić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije