Novi uspjeh: Bh. paraolimpijka se okitila medaljom u veleslalomu na Sljemenu

Radiosarajevo.ba
Novi uspjeh: Bh. paraolimpijka se okitila medaljom u veleslalomu na Sljemenu
Ilma Kazazić, bh. alpska skijašica, osvojila je srebrenu medalju u disciplini veleslalom na Državnom prvenstvu Hrvatske u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, koje je održano na Sljemenu.

Ova bh. paraolimpijka, kaže da je ovo jedno iskustvo više na putu ka Paraolimpijskim igrama, koje je s početka naredne godine, očekuje u Pojongčangu u Južnoj Koreji.

Dalje ističe, da ništa nije došlo samo od sebe, puno je truda i znoja ostavila na mnogim skijalištima, preko IPCAS trka i trka na Europa Kupovima od Austrije, Švicarske, Italije, Holandije, Francuske, Hrvatske i Srbije.

Sa svakog od ovih skijališta Ilma je svom gradu, BiH i Paraolimpijskom komitetu donosila medalje, čime je Bosni i Hercegovini osigurala mjesto u svjetskoj historiji alpskog skijanja za osobe s invaliditetom.

Ilma je istakla kako se nada da će uz pomoć ljudi iz Paraolimpijskog komiteta dobiti potrebnu podršku države, kako bi se kvalitetno pripremila za ovaj najveći sportski spektakl, zaključuje se u saopćenju Ilminog matičnog Ski kluba ILMER.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije