Muzaferija: Kada bi imala veću pomoć Saveza, BiH bih donijela više bodova

A. Sokolović
Muzaferija:  Kada bi imala veću pomoć Saveza, BiH bih donijela više bodova
Foto: EPA / Elvedina Muzaferija

Skijašica Elvedina Muzaferija danas je  Altenmarkt-Zauchenseeju, u Austriji, osvojila svoje prve bodove u Svjetskom kupu u karijeri. Lijepa Visočanka je istovremeno donijela i prve bodove za Bosnu i Hercegovinu ikada u Svjetskom kupu. 

Odmah po završetku utrke u Austriji, u razgovoru za Radisoarajevo.ba, Elvedina je s nama podijelila radost osvajanja 29. mjesta i prvih bodova za našu zemlju u ženskom skijanju u Svjetskom kupu.

Ispisana historija bh. skijanja: Muzaferija osvojila prve bodove u Svjetskom kupu

Bravo za našu skijašicu

Radiosarajevo.ba: Elvedina, čestitke za veliki uspjeh. Obradovala si danas sve Bosance i Hercegovce, koji sa oduševljenjem govore o tvom plasmanu u Austriji i snimku dijele društvenim mrežama?

Muzaferija: Hvala... Zaista sam i ja presretna. na kraju je sve ispalo super i donijela sam prve bode za BiH u Svjetskom kupu. 

Radiosarajevo.ba: Kako komentiraš obje današnje utrke u Altenmarkt-Zauchenseeju?

Muzaferija: Iskreno nisam se nadala ovakvom uspjehu. Super G nije bio naš najbolji, ali sam se zato potrudila u slalomu i došla do prvih bodova. Istina, uz malo sreće, ali bodovi su važni za daljnji uspjeh u karijeri. 

Radiosarajevo.ba: U  PyeongChang 2018. na Zimskim olimpijskim igrama bila si blizu uspjeha, ali se desio onaj maler i pad u drugoj vožnji slaloma. 

Muzaferija: da, upravo mi je ta slika bila pred očima prije starta druge vožnje. Pomislila sam i sebi rekla, "Elvedina nemoj samo pasti, budi oprezna". I srećom, sve se dobro završilo. 

Radiosarajevo.ba: naklon FIS Europa Cup bodova iz decembra 2019., stigli su i bodovi  u FIS Svjetskom kupu. Šta je sljedeće?

Muzaferija: Možda plasman među 20 najboljih na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine. To bi bilo super. 

Radiosarajevo.ba: Gdje te možemo gledati narednih mjeseci u FIS Svjetskom i Europa Cupu?

Muzaferija: Plan je da nastupim u Saint Antonu i Crans Montani. Riječ je o utrkama u spustu i kombinaciji.

Radiosarajevo.ba: Imaš li kakvu poruku fanovima u BiH, čelnim ljudima u Skijaškom savezu BiH?

Muzaferija: Iskrena da budem, od saveza nemam nikakvu podršku. Oni finansiraju samo muške tehničke discipline i da je veće podrške, bilo bi i više bodova za Bosnu i Hercegovinu u Svjetskom kupu. Zašto je to tako? To morate pitati ljude iz Skijaškog saveza BiH. Da nije mojih sponzora iz Visokog i Zenice, ne bih se ni borila u Svjetskom i Europa Cupu. To je žalosno, ali istinito. Ljubav prema sportu, ali i Bosni i Hercegovini uvijek pobijedi. I hvala svima koji su uz mene, od fanova do trenera i porodice. 

Kako je izgledala historijska slalomska trka naše skijašice pogledajte u video prilogu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije