Mladi bh. sankaši nastupili na drugoj utrci Svjetskog juniorskog kupa

Radiosarajevo.ba
Mladi bh. sankaši nastupili na drugoj utrci Svjetskog juniorskog kupa

Juniorska sankaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju predstavljaju sportisti Mirza Nikolajev, Zlatan Jakić i Hamza Pleho s trenerom Senadom Omanovićem, nastupila je na drugoj utrci sezone u sklopu Svjetskog juniorskog kupa u sankanju koja je održana u njemačkom Oberhofu.  

Sva tri naša predstavnika nastupila su na stazi u Oberhofu, te su ostvarili dobre rezultate.

Naime, od 43 takmičara koliko ih je uzelo učešće u ovoj drugoj utrci sezone, Mirza Nikolajev je završio na 21. mjestu, i tako ostvario novih 20 bodova, Pleho Hamza se našao odmah iza njega te upisao novih 19 bodova, dok je Zlatan Jakić bio 28. Što mu je donijelo  novih 13 bodova.

Prema riječima selektora i predsjednika Sankaškog Saveza BiH Senada Omanovića, naši juniorski reprezentativci u sankanju imaju potencijala za mnogo više, te se nada da će u budućnosti to i pokazati.

Sljedeća, treća po redu utrka Svjetskog juniorskog kupa u sankanju održat će se u Konigsseeu u Njemačkoj.

Nakon ovih utrka slijedi pauza, a takmičenja se nastavljaju u 2018. godine nastupima u austrijskom Innsbrucku i njemčkom Winterbergu.

Na kraju sezone juniorska sankaška reprezentacija će početkom februara učestvovati na 33. juniorskom svjetskom prvenstvu u njemačkom Altenbergu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije