Kraljice zimskih sportova: Anna Veith želi nove medalje u Južnoj Koreji

Radiosarajevo.ba
Kraljice zimskih sportova: Anna Veith želi nove medalje u Južnoj Koreji
Zimske olimpijske igre počet će za tačno mjesec dana u Pyeongchangu. Južna Koreja ugostit će 23. po redu Zimske olimpijske igre od devetog do 25. februara, a izuzetno zanimljivo bit će nadmetanje u alpskom skijanju.

Anna Fenninger, a od aprila 2016. godine poznatija kao Ana Veith nada se kako će nakon dvije medalje u ruskom Sochiju prije četiri godine i u Južnoj Koreji staviti medalju oko vrata. Najveće šanse za medalju ima na takmičenjima u super-veleslalomu i veleslalomu.

U Sochiju je Fenninger osvojila zlato u super-veleslalomu i srebro u veleslalomu, a da li će i kako Veith do medalja saznat ćemo za nešto više od mjesec dana. Osim medalja na Zimskim olimpijskim igrama, Veith ima tri zlata, dva srebra i jednu bronzu sa svjetskih prvenstava. 

Veith je u svojoj karijeri dva puta osvajala naslov u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Najbolja je bila 2014. i 2015. godine, a onda je došla povreda koljena koja je ostavila veliki trag.

Nakon povrede upisala je samo jednu pobjedu, ali ona nije mogla doći u boljem trenutku. Veith je slavila prije nešto manje od mjesec dana u utrci super-veleslaloma u francuskom Val d'Isereu. Da li je to znak da se vraća i da je spremna za pobjede znat ćemo uskoro. Najveće protivnice bit će joj Tina Weirather, Michelle Gisin, Lara Gut, Sofia Goggia...

Anna Veith osim što oduševljava na stazi, svojom ljepotom impresionira i van staze. Veith je jedna od kraljica zimskih sportova i bit će u centru pažnje i u Južnoj Koreji. 

Veith podržava i neprofitnu organizaciju Cheetah Conservation Fund (CCF), čija je misija da zaštiti geparde, a dizajn njene kacige je u šarama geparda. Objavila je i seriju fotografija na kojima nosi kostim dizajniran u šarama geparda kako bi podigla svjest o njihovom izumiranju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije