Klizačica kojoj su ispale grudi ispisala historiju i srušila rekord

Radiosarajevo.ba
Klizačica kojoj su ispale grudi ispisala historiju i srušila rekord
Sjećate se klizačice kojoj su tokom nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu ispale grudi? Samo dan kasnije uspjela je oboriti svjetski rekord.

Gabriella Papadakis doživjela je veliku neugodost tokom nastupa s partnerom Guillaumeom Cizeronom, a nakon nastupa Gabriella je istaknula kako joj je to "najveća noćna mora". Danas su Papadakis i  Cizeron osvojili svoju prvu olimpijsku medalju i to sa 205.28 osvojenih bodova, što je rezultat bolji od svjetskog rekorda.

To im na kraju ipak nije bilo dovoljno za zlato. Tessa Virtue i Scott Moir osvojili su naslov olimpijskih pobjednika sa 0.79 bodova više od Papadakis i Cizerona. Da nije bilo jučerašnjeg problema sa kostimom, zbog čega im je oduzet jedan bod, danas bi slavili zlatnu medalju.

Jučer je na rasporedu bio kratki program, a kanadski par je imao 83.67 bodova, dok su Papadakis i Cizeron skupili 81.93 boda. U današnjem slobodnom programu skupili su 123.35 bodova i tako postavili svjetski rekord u tom dijelu takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije