Kakav lik: Tinejdžer prespavao alarm, osvojio zlato i opsovao nakon pobjede

Radiosarajevo.ba
Kakav lik: Tinejdžer prespavao alarm, osvojio zlato i opsovao nakon pobjede
Red Gerard je Amerikanac koji je osvojio prvu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama za Sjedinjene Američke Države, a pred čitavim svijetom je izustio i "holy fuck" nakon pobjede pa je čitav svijet mogao svjedočiti njegovoj iskrenoj sreći.

Naime, Red Gerardu je tek 17 godina, a prije svog nastupa na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu čitavu noć je gledao Brooklyn Nine Nine na Netflixu pa je prespavao svoj alarm u šest ujutro.

Sva sreća, njegov kolega iz tima Kyle Mack (također snowboarder na OI) ga je izvukao iz kreveta, ali mu i dao jaknu jer Red Gerard nije mogao pronaći vlastitu.

Stigao je na vrijeme. Kad je došlo vrijeme za treću vožnju, bio je na zadnjem mjestu – ali je završna izvedba bila fantastična i tako se Red Gerard okitio zlatnom medaljom.

TV ekipa nije uspjela cenzurirati njegovu psovku izrečenu u veselju nakon vožnje iako je emitiranje prema ostatku svijeta bilo malo odgođeno, a nakon utrke na konferenciji je bio iskren i rekao: "Nisam ni znao koliko su Olimpijske igre velike, ja sam odrastao gledajući X-Games, drago mi je da sam ovdje”.

Uz sve ovo, treba istači da je Red Gerard najmlađi pobjednik u zadnjih 90 godina na jednim Zimskim olimpijskim igrama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije