Zetra / Hokejaši BiH u finalu protiv Turkmenistana: Večeras slobodan ulaz za žene i djecu

28. 02. 2018. u 08:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares:494

Posljednji dan Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III, koje se odigrava u sarajevskoj Zetri, rezerviran je za borbe za finalni poredak

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, predvođena selektorom Brianom Jokatom, izborila je raspored u finalnu utakmicu, koja će se odigrati večeras u 20,15 u dvorani Zetra. Ledeni Zmajevi za prolaz na Svjetsko prvenstvo takmiče se protiv reprezentacije Turkmenistana. 

Organizator - Hokejaški savez BiH, pozivaju građane Sarajeva da podrže naše reprezentativce i dožive čari najbržeg i najatraktivnijeg timskog sporta. Za ulaz na večerašnju  utakmicu vrijedi jedinstvena ulaznica za sve kvalifikacijone borbe, a ulaz za žene i djecu do 12 godina bit će slobodan. 

Atraktivna hokejaška igra prikazana je sinoć, kada su se na sarajevskom ledu suočili veterani reprezentacije Rusije i neki od najboljih igrača Balkana starije generacije. U ekipi Gazpromexport tima iz  Rusije igrali su osvajači medalja, ali i jedan od najmoćnijih ljudi u svijetu isporuke gasa - Alexandar Medvedev, podpredsjednik Gazproma. U združenom timu Balkana igrali su igrači iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije i BiH. Rezultat je bio 12 : 4 za Ruse.  

Bosna i Hercegovina u večerašnju utakmicu ulazi s gol razlikom 14:2, dok Turkmenistan bilježi pobjede protiv Emirata 4:0, te protiv Kuvajta 24:2. Bit će ovo teška utakmica za naše igrače. 

Podržimo Ledene zmajeve večeras u Zetri!

NEMA KOMENTARA