Sarajevo / Drugi dan turnira Happy Hockey Days: Najmlađi hokejaši iznenađuju

12. 02. 2017. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

U Sarajevu se odigrava sedmi Happy hockey Days, turnir u hokeju na ledu za djecu, u organizaciji HK Vukovi.

Na ledenoj plohi u Zetri okupili su se  najbolji mali hokejaši i hokejašice iz cijele regije u selekcijama U8, U10 i U13: ekipe NS Stars, Spartak i Serbian Girls iz Srbije, Mladost, Zagreb i Siscia iz Hrvatske, Slavia iz Bugarske te domaćini HK Vukovi, Divlje Mačke i ženska ekipa Lavice. 

"Turnir protiče u najboljem redu. Gosti su prezadovoljni organizacijom i kvalitetom turnira. Do sada se kao najkvalitetniji pokazuju gosti iz Bugarske, Slavija-Sofia. Velika atrakcija su naše djevojcice HK Lavice. Vukovi su dobri u svim kategorijama a najviše pobjeda biljeze u kategoriji U8", rezimirao je Adnan Mrkva, direktor turnira.

Svečano zatvaranje turnira uz podjelu medalja je u 12:20 u Zetri, a  nakon zatvaranja odigrat će se još tri utakmice U13 selekcije. 

Ove godine,  tradicionalni turnir se organizira  kao prvi dio testnog takmičenja Road to EYOF, kako bi se pokazalo da dvorana Zetra tehnički i organizaciono može biti dio infrastrukture za Olimpijske igre mladih koje će se 2019 održati u Sarajevu. 

 

NEMA KOMENTARA