Alberto Tomba: Užitak je doći u Sarajevo i skijati

F. Z.
Alberto Tomba: Užitak je doći u Sarajevo i skijati
Na sarajevskoj planini Jahorini danas je održana Utrka poznatih ljubitelja Jahorine, a poseban gost bio je Alberto Tomba, dok se na stazi pojavio i Slovenac Jure Košir.

Tomba se nakon završetka utrke obratio prisutnim predstavnicima medija.

"Drago mi je da vidim stazu u ovakvom stanju. Nisam skijao, ali kolege koje su skijale prenijele su mi utiske i zaista vrijedi doći ovdje i skijati, kako rekereativno, tako i profesionalno. Od moje posljednje posjete prošlo je deset godina i drago mi je što sam opet došao ovdje", rekao je Tomba nakon Utrke poznatih ljubitelja Jahorine.

Na pitanje zašto Bosna i Hercegovina ima loše rezultate u zimskim sportovima, iako ima sve potrebne uvjete, Tomba je kazao kako se sjeća grupe mladih ljudi koji su došli 1994. godine u Italiju i njihove volje i želje.

alberto_tomba_RSA (4).jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

"Potrebna je velika podrška da bi se napravili veliki rezultati i jaka želja i volja", rekao je Tomba.

Prokomentirao je i zašto i dalje nije u skijanju i bliže skijaškim borilištima. 

"Prošlo je 30 godina kako sam se povukao. Sastajem se s mladim ljudima, razgovaram, družim se sa svojom porodicom i prijateljima. Mnogi žele da radim kao trener i u reprezentaciji, ali mi je to teško. Napustio sam skijanje na vrhuncu karijere i teško mi se sada baviti skijanjem", rekao je Tomba.

Nakon Tombe prisutnim predstavnicima medija obratio se i Jure Košir, slovenski skijaš koji je 1994. godine osvojion bronzanu medalju. Košir se dotakao rezultata bosanskohercegovačkih skijaša.

IMG_20180310_203547.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

"Moram reći nešto u vezi razvoja mladih skijaša. U posljednje vrijeme se vidi da dolaze i pobjednici iz nekih zemlaja koje nisu skijaške. Vidjeli smo Ester Ledecku koja je iz Češke i koja je pobijedila na ZOI. Ne vidim razloga zašto ne bi dobili pobjednika iz Bosne i Hercegovine. Prvo se porodica treba potpuno posvetiti uspjehu skijaša, a potom treba imati i tim koji će raditi predano na razvoju skijaša", rekao je Košir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije