Williams: Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, ne bih vjerovala

Anadolija
Williams: Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, ne bih vjerovala

Američka teniserka Serena Williams plasirala se u četvrtak u svoje deseto finale US Opena pobjedom protiv Ukrajinke Eline Svitoline u dva seta, 6:3, 6:1.

Williams se time približila na korak do osvajanja rekordnog 24. grand slam naslova u karijeri, čime bi se izjednačila s legendarnom Australkom Margaret Court na listi najboljih svih vremena.

Podsjetivši da je svoj profesionalni debi imala 1997. godine, istakla je da je nekada mislila da će prestati igrati tenis u 28. ili 29. godini.

''Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, definitivno ne bih vjerovala. Mislila sam da ću u penziju do svoje 28. ili 29. godine. Igra se dosta promijenila, mislim da ima mnogo više dubine. Kad sam počela igrati, lako su se prolazila prva kola, a onda stignete u četvrtfinale i postaje mnogo teže. Sad nema lakih mečeva. Svi igraju odlično'', kazala je Serena.

Dodala je i kako je zadovoljna što je igrala u više finala nego bilo koja druga teniserka nakon porođaja.

''To mi je baš super. Kad pogledam unazad, nije se lako vratiti nakon toga, a posebno ne tako brzo. Prilično sam ponosna na sebe'', zaključila je Serena.

Njena protivnica u finalu bit će Kanađanka Bianca Vanessa Andrescu, koja je sa 7:6, 7:5 savladala Belindu Benčić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije