Utučeni Đoković nakon poraza u Miamiju: Niko me ne tjera bičem da igram tenis

Radiosarajevo.ba
Utučeni Đoković nakon poraza u Miamiju: Niko me ne tjera bičem da igram tenis
Foto: EPA / Novak Đoković
Nekada najbolji igrač svijeta i osvajač 12 Grand Slam titula Novak Đoković upisao je novi poraz. Srbijanac je sinoć poražen u drugom kolu ATP turnira u Miamiju od Francuza Benoita Pairea rezultatom 2:0.

Đoković je za sat i 10 minuta igre poražen po setovima 6:3 i 6:4. Nakon meča nije krio razočarenje, ali je istaknuo da je Paire zasluženo pobijedio.

"Pokušavao sam, nije išlo. To je sve. To je to. Ne osjećam se dobro kada igram ovako, naravno, želim da se popravim, ali to trenutno nije moguće. Izgubio sam od boljeg", rekao je Đoković i nastavio:

"Osjećao sam se dobro na startu, u prvih šest gemova, a onda sam samo ostao bez gasa. Servirao je dobro, nisam mogao da ga slomim. Dolazio je s pravim udarcima u pravo vrijeme, sve se dogodilo veoma brzo. Ne bih došao na teren da ne vjerujem u pobjedu. Ne bih bio ovdje da se ne trudim. Niko me ne tjera bičem da igram, volim ovaj sport, imam mnogo ljudi koji me podržavaju, naročito ovdje. Hvala im, nažalost, nisam na nivou na kojem žele da me vide, ali to je život", istaknuo je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije