Uprkos velikim požarima: Organizatori ne žele odgađati početak prvog Grand slama

Anadolija
Uprkos velikim požarima: Organizatori ne žele odgađati početak prvog Grand slama

Uprkos požarima koji već mjesecima bijesne širom Australije, organizatori Australian Opena izjavili su kako ne očekuju odgađanje početka teniskog Grand Slam turnira koji se održava u drugoj polovini januara.

U požarima koji ne jenjavaju od septembra dosad je poginulo najmanje 25 osoba, uginulo više stotina miliona životinja, dok je uništeno na milione hektara površine i oko 2.000 kuća.

Kvalitet zraka u Melbournu je okarakterisan kao “veoma nezdrav”, ali su organizatori turnira uključili dodatne mjere kako bi se takmičenje moglo održati na vrijeme.

“Prognoze su dobre. Ne očekujemo kašnjenja i uveli smo dodatne mjere kako bi se Australian Open mogao održati kako je predviđeno. Kao i uvijek, prioritet su zdravlje i sigurnost naših igrača, osoblja i navijača tako da smo uložili dodatna sredstva u analizu, nadzor i logistiku kako bismo to osigurali tokom turnira”, izjavio je direktor turnira Craig Tiley, prenosi BBC.

Dodao je da će tokom turnira biti angažovani meteorološki i stručnjaci za kvalitet zraka koji će pravovremeno i na mjestu događaja analizirati uslove za igru.

Kvalifikacije za Australian Open počinju 14. januara, a takmičenje prvog Grand Slam turnira u godini zvanično je na programu od 20. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije