Uprkos velikim bolovima u leđima: Džumhur napravio preokret i pobijedio Eubanksa

Radiosarajevo.ba
Uprkos velikim bolovima u leđima: Džumhur napravio preokret i pobijedio Eubanksa
FOTO: Facebook / Damir Džumhur
Damir Džumhur se sjajnim preokretom protiv 150. tenisera svijeta Christophera Eubanksa uspio plasirati u drugo kolo Masters turnira u Majamiju. Slavio je Damir sa 2:1 u setovima (1:6, 6:4, 7:6).

Prvi set je bio katastrofalan za Damira, a Eubanks ga je potpuno nadigrao i slavio sa ubjedljivih 6:1. Činilo se da će Džumhur ponovo razočarati, ali se uspio oporaviti od toga u drugom setu.

Znatno je podigao nivo svoje igre te je uspio napraviti jedan brejk u presudnom momentu, koji je bio dovoljan da poravna na 1:1 (6:4).

U odlučujućem trećem setu je uslijedila velika borba. Oba tenisera su čuvala svoj servis, a Damir je brejk loptu imao u šestom gemu. Nije je uspio iskoristiti, a onda je ušao u probleme u narednom servis gemu.

Eubanks je imao dvije brejk lopte, Džumhur ih je uspio spasiti i nekako izvući gem za vodstvo od 3:4.

U finišu je Damir imao i problema zbog povrede, odnosno snažnih bolova u leđima, zbog kojih je morao zvati i medicinski time-out.

Uspio je to sve prebroditi i izboriti tie-break, u kojem je nadigrao svog protivnika i slavio sa 7:5, te tako kompletirao preokret za prolazak u drugo kolo.

Tamo ga čeka Italijan Cecchinato.

Džumhur – Eubanks 2:1 (1:6, 6:4, 7:6)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije