Troicki savladao Džumhura u 1. kolu: Svađa bh. tenisera i sudije prelomila meč

Radiosarajevo.ba
Troicki savladao Džumhura u 1. kolu: Svađa bh. tenisera i sudije prelomila meč
AA / Damir Džumhur
Iako je velike nade polagao u ovogodišnji nastup na Australian Openu, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u meču prvog kola od 29. tenisera svijeta, srbijanca Viktora Troickog.

Zaista dramatičan meč odigrala su dvojica tenisera, te je praktično do samog kraja bilo neizvjesno ko će proći u naredni krug, odnosno, u borbu za dalje faze takmičenja. Naime, iako je Džumhur dobro otvorio prvi set vrlo brzo je uslijedio pad u njegovoj igri te je Troicki vrlo lako stigao do vodstva pri rezultatu od 4:6.

Uskoro je to vodstvo i povećao pobjedom u drugom setu identičnim rezultatom, te se činilo kako se bh. teniser neće moći oporaviti od ovog udarca.

No, kad su svi očekivali kraj meča Džumhur je odlučio da produži triler osvojivši dva naredna seta, i to oba puta ubjedljivo sa 6:2, te se u samo sat vremena situacija totalno okrenula u njegovu korist.

Takva drama potrajala je do sredine posljednjeg seta, te je nakon šest gameova rezultat iznosio 3:3, a oba tenisera svojom igrom nisu pokazivala da će popustiti, te se činilo kako će se meč produžiti u nedogled. Ali Džumhur, koji je tokom gotovo cijelog meča negodovao na odluke sudija, počeo je aktivno ukazivati na neke greške, zbog čega se i počeo prepirati sa sudijom.

Takvu rastrojenost bh. tenisera Troicki je vrlo vješto iskoristio kako bi došao do prednosti u odlučujućem gemu, nakon čega je uslijedila i svađa između sudije i Džumhura, što će totalno prelomiti ovaj, do tada uspješan Džumhurov meč i dovesti Troickog do pobjede u prvom njihovom dvoboju.

Tako će najbolji teniser iz BiH, nakon nekoliko uspješnih sezona na Australian Openu, već nakon prvog kola napustiti ovo prestižno takmičenje, a čini se da će morati poraditi na svom temperamentu u budućnosti kako ga to ne bi koštalo budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije