Trener Mihaila Južnog: Federer me razočarao ponašanjem, nisam to očekivao

Radiosarajevo.ba
Trener Mihaila Južnog: Federer me razočarao ponašanjem, nisam to očekivao
Roger Federer igrao je u drugom kolu nedavno završenog US Opena protiv Rusa Mihaila Južnog. Gledatelji u New Yorku imali su priliku vidjeti odličan meč koji je završen u pet setova pobjedom Švicarca.

Imao je Južni prednost 2:1 u setovima, ali je Federer preokrenuo i slavio. U nastavku turnira Federer je ispao od Argentinca Juana Martina Del Potra. Trener Mihaila Južnog Boris Sobkin istaknuo je da se njegovo mišljenje o Federeru kao čovjeku promijenilo nakon ovog meča.

"Promijenio se moj stav prema Federeru kao osobi poslije tog meča. Nisam očekivao od njega da će se tako ponašati u komplikovanom meću s Mišom. Njegovo ponašanje za mene je bilo razočaravajuće, ranije to nisam primijetio, ali ne želim da ulazim u detalje. Jednostavno nisam to očekivao", rekao je Sobkin za Čempionat i nastavio:

"Moje mišljenje o njemu kao teniseru nije se promijenilo. On je brilijantan, legenda, jedan od najboljih svih vremena. Ne volim to definisanje 'najbolji svih vremena', ali svakako jeste među najboljim ikada. O njemu kao igraču mogu reći sve najbolje", rekao je Sobkin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije