Toni Nadal: Novak Đoković je jedan od najboljih svih vremena

Radiosarajevo.ba
Toni Nadal: Novak Đoković je jedan od najboljih svih vremena
Foto: EPA / Toni Nadal
Stric i bivši trener Rafaela Nadala - Toni Nadal rekao je kako je Novak Đoković jedan od najboljih igrača svih vremena, a prisjetio se i nedavnog duela Španca i Srbijanca u polufinalu Wimbledona.

Duel Đokovića i Nadala jedan je od najboljih mečeva koji je viđen u 132 godine igre na najpoznatijem i najprestižnijem teniskom turniru na svijetu. Podsjetimo, Đoković je slavio u pet setova, a potom u finalu savladao Kevina Andersona za svoj 13. Grand Slam, od čega u vitrinama ima i četiri Wimbledona.

"Nekada pobijedite, nekada izgubite, to je sport. Morate da se pripremite za sve. Rafa je dobro igrao turnir, imao je dva veoma dobra meča i mogao je da ga osvoji. Bila je to šansa da se približi Federeru, svi smo bili razočarani. Uvijek je Novak visoko na ljestvici kada govorimo o najvećim teniskim imenima svih vremena.

On ima 13 Grand Slam titula, zaslužuje da bude u vrhu. On je jedan od najboljih u historiji. Oni (Federer, Đoković, Nadal) žele da napreduju svakog dana. To je ono što ih čini velikim. Federer je zaslužan za to što Rafa napreduje", rekao je Toni Nadal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije