Tomiću oduzeto sve što je zaradio na Wimbledonu: Razlog - nećete vjerovati

Radiosarajevo.ba
Tomiću oduzeto sve što je zaradio na Wimbledonu: Razlog - nećete vjerovati
Foto: EPA-EFE / Tomiću oduzeto sve što je zaradio na Wimbledonu

Australac Bernard Tomić, koji je eliminiran s Wimbledona u prvom kolu nakon manje od sat vremena igre, kažnjen je novčanom kaznom od 45.000 funti (oko 100.000 KM), što je jednako zaradi koju je ostvario nastupom u prvoj fazi ovog grand slam turnira, objavili su u četvrtak organizatori.

Od 26-godišnjeg Tomića (ATP-96.) bolji je u prvom kolu Wimbledona nakon samo 59 minuta bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-2, 6-1, 6-4.

'Prema mišljenju suca, igra Bernarda Tomića u meču prvog kola nije bila u skladu s profesionalnim standardima koji se očekuju na ovoj razini. Shodno tome, mora platiti maksimalnu kaznu od 45.000 funti', navodi se u saopćenju organizatora turnira. 

Tomić koji je prije desetak godina slovio kao jedan od najvećih talenata svoje generacije, posljednjih godina uglavnom puni novinske stupce temama nevezanima uz tenis, a na terenu najčešće gubi i polako rasipa svoj ugled.

Nerijetko je znao i otvoreno priznati da se više nema volje boriti, truditi i pobjeđivati...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije