Švicarsku teniserku nazvao ku*vom na Twitteru, uslijedio je miran odgovor

Radiosarajevo.ba
Švicarsku teniserku nazvao ku*vom na Twitteru, uslijedio je miran odgovor

Prije samo dvije godine Matea Bacsinszky bila je Top 10 teniserka svijeta, ali lani je u trećem  kolu Wimbledona povrijedila kvadriceps, zbog čega nije igrala do kraja godine. U 2018. je bezuspješno pokušava vratiti pobjedama, na svih sedam turnira na kojima je nastupila gubila je uprvom. kolu.

Posljednji takav meč odigrala je u New Havenu, gdje ju je 7-5, 6-1 izbacila kvalifikantica Monica Puig.

Ali neki teniski fanovi, a vjerojatno prvenstveno kladioničari, ozbiljno su se razljutili nakon (ne)očekivanog poraza te joj slali grozne poruke na društvenim mrežama.

"Nadam se da ti je ovo bio posljednji meč ikad. Ne zaslužuješ ni hodati, a kamoli se baviti sportom poput tenisa. Nadam se da ćeš se povrijediti do kraja života, ku...", napisao joj je jedan bijesni "fan", a 29-godišnja Švicarka podijelila je njegovu poruku sa svijetom na Twitteru.

"Stvarno? Jedna od mnogih poruka nakon današnjeg poraza. I to nakon što sam konačno zdrava i spremna takmičiti se u sportu koji volim. Ljudi poput ovog trebaju se pripremiti na to da me gledaju kako hodam i uživam na teniskom terenu u idućim godinama, kažem vam", napisala je Bacsinszky,  trenutno 751. na svijetu, a u maju 2016. bila je deveta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije