Šteta, Mirza Bašić igrao vrhunski tenis, ali ostao bez finala

Radiosarajevo.ba
Šteta, Mirza Bašić igrao vrhunski tenis, ali ostao bez finala
Arhiv / Mirza Bašić

Mirza Bašić nije uspio da se plasira u finale ATP Challengera u Almatyju. Bosanskohercegovački teniser poražen je u polufinala od srbijaskog tenisera Nikole Milojevića - 1:2 (6:3, 6:7,3:6).

Fantastičan tenis igrao Bašić ovog vikenda i sve je mirisalo da će se plasirati u veliko finale, pošto je bio na pragu tog uspjeha, ali je ‘pao’ u ključnim momentima meča, piše SCSport.

Danas je zaigrao protiv srbijanskog tenisera Nikole Milojevića, prikazao je odličnu igru u većem dijelu susreta, ali snage za konačni trijumf nije imao jer je doživio neshvatljiv pad.

Prvi set je dobio rezultatom 6:3 nakon što je oduzeo servis protivniku u petom i posljednjem, devetom gemu, a u dva navrata prijetio je Milojeviću u drugom setu, kada je Srbijanac servirao za ostanak u meču. Ipak, Milojević je to izdržao, osvojio taj-brejk i na kraju u trećem setu u potpunosti dotukao Bašića.

U finalu Almatyja Nikola Milojević će igrati protiv iskusnog Denisa Istomina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije