Spektakl u Parizu: Đoković protiv Federera po 47. put u karijeri

Radiosarajevo.ba
Spektakl u Parizu: Đoković protiv Federera po 47. put u karijeri
Facebook / Roger Federer - Novak Đoković

Polufinale Mastersa u Parizu danas će donijeti dva jaka meča.  U ovom za nas zanimljivijem, snage će odmjeriti dva od tri najbolja tenisera svijeta, Švicarac Roger Federer i Novak Đoković.

Današnji duel je njihov 47. okršaj u karijeri. Đoković vodi u pobjedama 24:22. 

U 14 sati na rasporedu je prvi polufinalni susret iz Pariza, Dominic Thiem i Karen Khacanov, koji igraju za svoje prvo ATP Masters 1000 finale na tvrdoj podlozi.

Nakon što njih dvojica završe svoj dvoboj na teren u Bercyu će legende tenisa Federer i Đoković.

Srbijanski teniser je jučer u odličnom meču okrenuo set zaostatka protiv "našeg" Marina Čilića i sada protiv Rogera traži ulazak u finale posljednjeg Masters 1000 turnira sezone.

MOZZART kladionici  kvota na pobjedu Đokovića iznosi 1.33, dok je kvota na pobjedu Federera 3. Ima tu jošniz zanimljivih opklada  na zbroj gemova, ko će dobiti prvi set, hendikep, a pogledajte kompletnu ponudu za ovaj meč.

Federer na ovom turniru izgleda odlično. Do polufinala je došao bez izgubljenog seta, iako procent prvog servisa nije bio baš najbolji i iznosio je svega 50 posto.

S druge strane, Đoković je imao ogromnih problema protiv Čilića, bio je na rubu poraza, a izvukao ga je fenomenalan backhand passing udarac na brejk lopti Čilića na 3-3 u odlučujućem setu.

Inače, backhand je bio veliki problem Federeru na prethodnim turnirima gdje je redao grešku za greškom. U Parizu je na sasvim solidnom nivou i vjerujemo da s ovom igrom može ponuditi odličan spektakl za sve zaljubljenike tenisa. 

Planirano je da meč između Đokovića i Federera počne u 16.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije