Serena Williams: Majčinstvo će mi pomoći da srušim Grand Slam rekord

Radiosarajevo.ba
Serena Williams: Majčinstvo će mi pomoći da srušim Grand Slam rekord
EPA / Serena Williams
Serena Williams vratila se na teren nakon što je postala majka u septembru prošle godine. Williams je rodila kćerku Alexis Olympia i vjeruje kako će joj majčinstvo pomoći da obori rekord po broju osvojenih Grand Slam titula.

Rekord drži Margaret Court, Australijanka koja je dominirala ženskim tenisom tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Court je osvojila 24 naslova, a Williams do sada ima osvojena 23 Grand Slam naslova.

Otkazala je nastup na Australian Openu jer vjeruje da još uvijek nije potpuno spremna za najveće napore. Williams je posljednju Grand Slam titulu osvojila upravo u Melbourneu pobjedom protiv sestre Venus Williams.

"Naravno da želim nove naslove na Grand Slam turnirima. Svjesna sam kako stoje stvari u knjigama rekorda, nažalost. Nije tajna da želim osvojiti 25 Grand Slam titula i vjerujem da će mi to što sam sada majka pomoći. Kada sam previše nervozna gubim mečeve i mislim da je dosta nervoze otišlo kada se Olympia rodila", rekla je Williams i dodala:

"Znajući da imam ovu prelijepu bebu i da se njoj vraćam kući stvara mi osjećaj da ne moram više odigrati niti jedan meč. Ne trebaju mi novac, titule i prestiž. Želim titule, ali mi ne trebaju. To je sada potpuno drugačiji osjećaj za mene", istaknula je Williams.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije