Džumhur nakon velike drame izgubio od trećeg tenisera svijeta

A. S.
Džumhur nakon velike drame izgubio od trećeg tenisera svijeta
FOTO: EPA / Džumhur na Roland Garrosu
Damir Džumhur, najbolji bh. teniser, izgubio je u trećem kolu Roland Garrosa, nakon velike drame u pet setova od Nijemca Alexander Zvereva.


Zverev je na terenu Philippe-Chartier bio bolji od Džumhura sa 3:2 (6:2, 3:6, 4:6, 7:6, 7:5). Meč je trajao tri sata i 58 minuta.

Zverev je na Grand Slamu u Parizu postavljen za drugog nositelja (trenutno treći teniser svijeta) i bio je veliki favorit u duelu protiv našeg najboljeg igrača.

Nijemac je tako i otvorio meč, prvi set dobio sa 6:2, a početkom drugog imao je i break prednosti.

Taj moment kao da je probudio Džumhura. Trenutno 26. igrač svijeta je ubrzo vratio break, te osvojio pet gemova u nizu i meč doveo u egal - 6:3.

U trećem setu, ključni gem je bio 11. kada je Džumhur napravio drugi break i poveo sa 5:4. Ubrzo je iskoristio gem loptu i poveo sa 2:1 (6:4).

Četvrti set je donio također kvalitetan tenis. Oba tenisera su svojim sjajnim potezima često izmamili aplauze pariške publike, koja je znala nagraditi Džumhura i Zvereva.

Obojica igrača su držali svoj servis do 2:2, kada je Džumhur napravio break i poveo sa 4:2. Pri rezultatu 4:3, kao da se Džumhur uplašio prilike i dozvolio je da se Zverev vrati u meč.  

U 11.  gemu novi break za Džumhura -  servirao je za meč. Ponovo je kiksao i ispustio svoj servis. Opet je dozvolio Zverevu da se vrati u igru.

U tie-breaku četvrtog seta, Zverev je bio bolji (7:3) i ostao u meču.

U petom setu, Zverev je odmah napravio break, ali se Džumhur vratio na 4:4.  Poveo je sa 5:4, kada je imao i meč loptu.

Nakon što je propustio sve prilike, Zverev je riješio meč u svoju korist sa 7:5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije