Senzacija na US Openu: Dimitrov zaustavio Federera

Radiosarajevo.ba
Senzacija na US Openu: Dimitrov zaustavio Federera

Nakon što je Novak Đoković zbog bolova u ramenu morao predati meč Stanu Wawrinki, od posljednjeg Grand Slam turnira oprostio se još jedan član velike trojke - Roger Federer.

Švicarcu problem nisu napravile povrede, Grigor Dimitrov bio je jednostavno bolji od najtrofejnijeg tenisera svih vremena. Nakon tri sata i deset minuta igre Bugarin je slavio rezultatom 3:2, po setovima 3:6, 6:4, 3:6, 6:4 i 6:2.

Dimitrov kojeg su na početku njegove karijere proglasili za nasljednika Federera, nikada nije opravdao očekivanja, a ovo je njegova prva pobjeda u karijeri nad Švicarcem, nakon što je u prethodnih sedam mečeva poražen. Dva puta je gubio na Grand Slamovima, jednom u Melbourneu, a drugi put u Londonu.

U polufinalu ga čeka Daniil Medvedev koji nakon Wimbledona igra kao u transu. Finale Washingtona i Montreala gubio je od Kyrgiosa, odnosno Nadala, a potom je u Cincinnatiju odnio pobjedu.

U drugom dijelu kostura tek treba da se odigraju mečevi četvrtfinala. Za mjesto u polufinalu i međusobni okršaj borit će se Monfils i Berettini, odnosno Nadal i Schwartzman. Špancu se otvara prilika da pobjedom stigne na samo jedan Grand Slam zaostatka u odnosu na Federera, a da razliku u odnosu na Đokovića poveća na tri, ali pitat će se nešto sasvim sigurno fantastični Medvedev, ali i Dimitrov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije