Roger Federer u osmini finala prvog Grand slam turnira sezone

Fena
Roger Federer u osmini finala prvog Grand slam turnira sezone
U trećem kolu teniskog Grand slam turnira Australian Open u Melbourneu Roger Federer, 17. nosilac, lako je savladao Čeha Tomasa Berdycha sa 6:2, 6:4, 6:4.

Bivši prvi teniser svijeta je od početka meča krenuo silovito te nije dozvolio nijednu break priliku protivniku. Švicarac je pobjedom izborio osminu finala u kojemu će igrati protiv Keija Nishikorija. Japanac je s tri puta po 6:4 u trećem kolu bio bolji od Lukaša Lacka, prenosi HRT.

Prvi teniser svijeta Andy Murray je plasman u sljedeće kolo izborio pobjedom nad Amerikancem Samom Querreyjom 6:4, 6:2, 6:4. Njegov sljedeći protivnik je Mischa Zverev koji je u četiri seta izbacio Tunižanina Maleka Jazirija.

Britanac Daniel Evans nastavlja s dobrim igrama. U tri seta je bio bolji od Australca Bernarda Tomića sa 7:5, 7:6, 7:6.

U ženskom dijelu turnira prva teniserka svijeta Angelique Kerber je uvjerljivo slavila protiv Kristyne Pliškove 6:0, 6:4. Ovo je bio njihov prvi međusobni dvoboj i pobjeda za Njemicu koju u sljedećem kolu očekuje Amerikanka Coco Vandeweghe.

Španjolka Garbine Muguruza je pobjednički niz nastavila protiv Anastasije Sevastove, a uvjerljiva je bila i Venus Williams. Amerikanka je sa 6:1, 6:0 eliminirala Kineskinju Duan Yingying. U teška tri seta prolaz dalje je izborila i Svetlana Kuzentsova. Ruskinja je bila bolja od Jelene Janković sa 6:4, 5:7, 9:7 i tako izborila dvoboj osmine finala sa sunarodnjakinjom Pavlyuchenkovom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije