Roger Federer: Meč Đoković - Monfils treba pratiti s posebnom pažnjom

Radiosarajevo.ba
Roger Federer: Meč Đoković - Monfils treba pratiti s posebnom pažnjom
Arhiva/Ilustracija / Poznati su prvi učesnici završnog turnira u Londonu
Roger Federer, aktuelni osvajač Australian Opena pobjedom je otvorio prvi Grand Slam turnir sezone. Švicarac je za manje od dva sata igre (1:41) slavio protiv Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:4 i 6:3.

"Prošlo je godinu dana, to je dug period, ali brzina terena je ista kao i prošle godine. Vjerujem da smo Bedene i ja pokušavali ranije ući u udarac i igra je djelovala veoma brza. Tako je bilo i prošle godine, budeš nagrađen za dobar servis i ako dobro povežeš udarce", rekao je Federer nakon meča.

Švicarac je istaknuo da vrhunskim teniserima poput Đokovića, Nadala ili njega nije teško vratiti se nakon šest mjeseci pauze.

"Za mene nije uvijek bilo jednostavno, iako izgleda tako kada se vratimo. Mislim da nas trojica možemo pronaći taj nivo igre kada se vratimo. Čak i kada se ne osjećamo dobro, možemo da nađemo način da igramo dobro, dok bi drugi igrači imali poteškoća. Mentalno i fizički smo na potrebnom nivou da se vratimo. Mislim da će biti veoma zanimljivo pratiti povratak velikih igrača nakon povrede, poptu Novaka i Wawrinke. Meč Đoković - Monfils bit će jako zanimljiv, pratite ga s posebnom pažnjom", poručio je Federer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije