Ratni tekst o Goranu Ivaniševiću koji je naljutio cijelu Srbiju

Radiosarajevo.ba
Ratni tekst o Goranu Ivaniševiću koji je naljutio cijelu Srbiju
Youtube/Screenshot / Goran Ivanišević

Goran Ivanišević novi je trener Novaka Đokovića.

Vijest je u nedjelju odjeknula kao grom iz vedra neba, nakon što su se najbolji teniser svijeta i osvajač Wimbledona iz 2001. zajedno pojavili na ovom Grand slam turniru...

Upravo ova informacija digla je veliku prašinu u susjednoj Srbiji, a posebno tekst New York Timesa iz 1993. godine o Goranu Ivaniševiću i ratu u Hrvatskoj.

Ivanišević, koji je nedavno postao jedan od Đokovićevih trenera, tada je novinaru američkog lista izjavio da je vježbao pucanje iz mitraljeza i da je u jednom trenutku pomislio kako bi bilo dobro da su ispred njega Srbi te da Srbi neće dobiti nijedan metar hrvatske zemlje.

“Otrgnuli su sve?

"Sve osim gaća“, rekao je Goran Ivanišević.

Čarape i tenisice?

„Čarape ne, bilo je ljeto. Ostavili su gaće i tenisice“, rekao je Goran.

To se dogodilo prošlog augusta, nakon što je Ivanišević osvojio prvu hrvatsku olimpijsku medalju, broncu u teniskim parovima. Nakon Olimpijskih igara, Ivanišević je trebao letjeti izravno u Monte Carlo, kako bi se pripremio za US Open, ali odlučio je poći kući u Split, te ostati tamo samo jednu noć, pisao je u februaru 1993. The New York Times.

„Jedan mi je tip rekao ‘lijepa majica’, a ja sam rekao ‘evo'“.

Tako je otišla Ivaniševićeva majica.

„Drugi momak mi je rekao ‘taj remen je prilično dobar'“.

Uskoro je remen poput zmije gmizao kroz rastuću gomilu.

Masa ga je podigla i bacala visoko, iznova i iznova, ruke njegovih sunarodnjaka grlile su ga, navlačile i poderale njegove traperice.

„Rekao sam im da uzmu sve, samo neka mi ostave gaće.“

Ivanišević je odgajan da bi postao slavan. Njegovi su se roditelji zadužili da bi se ovo moglo dogoditi. Ali ovo? Tako brzo? Nisu mogli naslutiti kako će ga šest stoljeća njegove obiteljske povijesti nadahnuti. Svakako nisu mogli predvidjeti rat, piše Index.

Ostatak teksta možete pročitati na ovom LINKU:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije