Pogledajte kako su srbijanski navijači prekinuli intervju s Novakom

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako su srbijanski navijači prekinuli intervju s Novakom
Printscreen / Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković je lako došao do trećeg kola. On je rutinski savladao Japanca Tastumu Ita sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:2).

"Moram da mu odam priznanje na borbi do samog kraja, u drugom setu je bio jako blizu. Uslovi nisu bili sjajni, vjetrovito je i nekada je nepredvidivo gdje će lopta otići. Bio je veoma agresivan, servis mi je mnogo pomogao danas", kazao je Đoković.

Čilić u trećem kolu Australian Opena nakon trilera u pet setova

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u treće kolo Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji nakon teško izborene pobjede nad Francuzom Benoîtom Paireom u pet setova - 6-2, 6-7 (6-8), 3-6, 6-1, 7-6 (10-3), nakon tri sata i 37 minuta igre.

Voditelj programa na terenu Rod Laver Arene, čuveni bivši teniser Jim Courier potom je spomenuo osvajanje ATP kupa prije desetak dana i tada su nastale ovacije na tribinama, posebno od strane srbijanskih navijača, zbog čega Jim nije mogao da završi pitanje.

Srbijanski teniser u narednoj rundi će se sastati sa još jednim Japancem, Yoshihitom Nishiokom.

 "Igram očigledno sa svim dostupnim japanskim igračima (hahaha). Pripremit ću se slično kao za ovaj danas, iako je Nishioka ljevoruk igrač. Vrlo je brz, vjerovatno jedan od najbržih. Igrao sam protiv njega u Davis kupu, znam šta da očekujem od njega", dodao je Novak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije