Plasman karijere: S novim uspjesima Damir Džumhur postao 28. teniser svijeta

Radiosarajevo.ba
Plasman karijere: S novim uspjesima Damir Džumhur postao 28. teniser svijeta
Sjajnim partijama i plasmanom u treće kolo Australian Opena, gdje će igrati protiv prvog reketa svijeta Rafaela Nadala, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur stigao je do najboljeg rankinga karijere.

Tačnije, osvojivši nove bodove nakon što je u drugom kolu Australian Opena savladao domaćeg tenisera Johna Millmana, Džumhur je stigao do 28 pozicije na listi najboljih tenisera svijeta, nakon što je u Australiju stigao kao 30. teniser svijeta.

Pored njegovih uspjeha, u korist su mu išli i porazi Miloša Raonića i Philippa Kohlschreibera koji su turnir završili u prvom kolu, te ih je Džumhur s ukupno 1.471 bodom uspio "preskočiti" na ATP ljestvici.

Ukoliko bi priredio senzaciju i slavio protiv španskog tenisera u meču koji se igra sutra od 9 sati prema našem vremenu, Sarajlija bi dodatno napredovao za dvije pozicije, te tako stigao nadomak Top 25 tenisera svijeta.

damir_dzumhur_28_atplive_prtscr.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije