Pariz: Damir Džumhur prekinuo lošu seriju od pet poraza i izbacio Gojowczykog

Radiosarajevo.ba
Pariz: Damir Džumhur prekinuo lošu seriju od pet poraza i izbacio Gojowczykog
PrtScr / Džumhur je Gojowczykog dobio sa 2:0 u setovima

Damir Džumhur konačno je prekinuo lošu seriju od pet uzastopnih poraza i plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Parizu.

Najbolji bosanskohercegovački teniser u prvom kolu pobijedio je Nijemca Petera Gojowczykog (61. na ATP listi) sa 2:0 (6:4, 7:6) i plasirao se u drugo kolo, gdje ga čeka susret protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa (16. na ATP listi).

U meču s mnogo preoreta, bolje se snašao naš teniser, koji je ključni deveti gem odigrao majstorski i napravio break za 5:4, nakon čega je uspio osvojiti deseti gem (6:4) te povesti sa 1:0 u setovima.

Džumhur je  Gojowczykog dobio sa 2:0 u setovima - undefined

PrtScr: Džumhur je  Gojowczykog dobio sa 2:0 u setovima

U drugom setu, prvi break viđen je u osmom gemu kada je Gojowczyki iskoristio prvu break loptu i došao u vodstvo od 5:3. Međutim, Nijemac je počeo loše servirati,  a Džumhur je to iskosritio i stigao do tie-breaka u kojem je Damir rezultatom 7:5 stigao do pobjede i plasman u drugo kolo ovog ATP turnira, na kojem je prvi nositelj Španac Rafael Nadal, a drugi srbijanski teniser Novak Đoković.

Danas je objavljena nova ATP rang-lista na kojoj je Džumhur izgubilo jedno mjesto i sada je 52. teniser svijeta, dok je Mirza Bašić izgubio dvije pozicije i trenutno se nalazi na 84. poziciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije