Organizatori Australian Opena izdali važno saopćenje

Radiosarajevo.ba
Organizatori Australian Opena izdali važno saopćenje
Foto: EPA-EFE / Organizatori Australian Opena izdali važno saopćenje

Organizatori Australian Opena već prvog dana su imali probleme u Melbourneu. Nije u pitanju nesnosna vrućina i loš kvalitet zraka prouzrokovan požarima u Astraliji, već kiša koja je pala u ponedjeljak.

Zbog vremenskih neprilika prekinuto je mnogo mečeve prvog kola, pa su se organizatori oglasili važnim saopćenjem za sve igrače - u kojem se navodi "da će svi dueli prvog kola koji nisu završeni danas, biti nastavljeni u utorak".

Ipak, drugi teniser svijeta Novak Đoković već igra u Rod Laver Areni.

Naime, ovaj centralni kompleks u Melbourneu ima pokretni krov, pa je srbijanski teniser izašao na teren i pored kiše koja neprestano pada. 

Za protivnika ima Nijemca Jan-Lennard Struffa. I nakon osam odigranih gemova rezultat je 5:3 za Đokovića. 

Naš najbolji teniser Damir Džumhur, prema najavi organizatora, svoj meč prvog kola protiv Švicarca Stana Wawrinke igrat će u utorak ujutro po našem vremenu u 4 sata.

Poznato je i gdje će igrati - Melbourne Arena, kao treći meč dana na ovom terenu. Na tom terenu, iza Džumhura,. igrat će i Francuz Tsonga, kao i najveća nada za trofej Australije, Nick Kyrgios(23) 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije