Novi poraz Damira Džumhura: Jeremy Chardy bolji u tri seta

A. S.
Novi poraz Damira Džumhura: Jeremy Chardy bolji u tri seta
Foto: EPA / Damir Džumhur

Damir Džumhur nije upsio da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Tokiju. Naš teniser zaustavljen je već na startu od Francuza Jeremy Chardyja, u meču koji je trajao skoro dva sata. Chardy je odnio pobjedu u tri seta - 4:6, 6:3,  6:3.

Sarajlija je sjajno otvorio meč. U prvo msetu držao je svoj servis bez problema, da bi u sedmoj igri napravio break. Poveo sa 4:3 i rutinski set priveo kraju sa 6:4. Tom periodu igre Francuzu nije dozvolio nijednu priliku za break loptu, dok je on uspio realizirati drugu set loptu na svoj servis (jednu imao pri rezultatu 5:3 na servis Chardyja).

U drugom setu dogodilo se čak pet breakova. Zanimljivo, Džumhur je u tri navrata izgubio svoj servis. Bio je totalno bez ritma, nakon što je odmah oduzeo servis Francuzu na otvaranju drugog seta. Onda je izgubio čak tri vezana svoja servisa. Chardy se pribrao, poveo sa 4:2, i set riješio u svoju korist sa 6:4. Set je trajao svega 36 minuta.

U trećem setu ključni je bio treći gem, kada je Chardy napravio break i poveo sa 2:1. Poslije toga, svaki od tenisera je držao svoj servis, a Damir nije uspio ugroziti Francuza, kako bi mu vratio break i uveo meč u zanimljivu završnicu. Čak je, da stvar bude gore, izgubio još jedan svoj servis i poražen je sa 3:6 u trećem setu i ostao bez prilike da pri rezultatu 4:5 pokuša još jednom napastio Chardyja. 

S novim porazom, Džumhur će ponovo pasti na ATP tablici. Chardy će se s našim najboljim teniserom najmanje izjednačiti po broju bodova, a moglo bi ga preteći još nekoliko igrača. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije