Đoković u polufinalu Wimbledona, Federer ispao

Radiosarajevo.ba
Đoković u polufinalu Wimbledona, Federer ispao
Foto: EPA / Novak Đoković
Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona, nakon što je u četvrtfinalnom meču bio bolji od Japanca Keija Nishikorija s 3:1 u setovima, odnosno rezultatom 6:3, 3:6, 6:2 i 6:2.

U polufinalu će igrati protiv pobjednika četvrtfinalnog meča između prvog tenisera ATP rang liste Rafaela Nadala i Argentinca Juana Martina del Potra.

U drugom meču koji je počeo u 14 sati snage su odmjerili Roger Federer i Južnoafrikanac Kevin Anderson. Prva dva seta dobio je Federer (6:2 i 7:6 (7:5) i činilo se kako će doći do pobjede.

Potom je odlično zaigrao Anderson. Treći set riješio je u svoju korist rezultatom 7:5, a u četvrtom je slavio rezultatom 6:4. U petom setu na break se čekalo sve do 23. gema, a onda je Federeru servis oduzeo Anderson.

Potvrdio je break, napravio veliku senzaciju i plasirao se u polufinale Wimbledona. Tu ga čeka bolji iz duela Raonić - Isner. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije