Novak Đoković odgovara na medijsku hajku: Ispričavam se!

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković odgovara na medijsku hajku: Ispričavam se!

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla njegovom izjavom da bi tenisači, možda, trebali zarađivati više od tenisačica.

"Kao što sigurno znate, veoma mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osjetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima - teniserima i teniserkama“ napisao je Đoković, prenosi Tanjug.

Dodao je da voli tenis, jer mu je dao mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova, te kako se svi zajedno trebaju boriti za bolje uvjete igrača na turnirima.

„Posljednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu spolova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke trebaju biti ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu. Ovo je ono što mislim na tu temu i ispričavam se onima koji su me razumjeli na drugačiji način", poručio je Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije