Novak Đoković je razmišljao da ostavi tenis

AA
Novak Đoković je razmišljao da ostavi tenis
Foto: EPA / Novak Đoković
Bivši italijanski teniser Filippo Volandri je otkrio da je srbijanski teniser Novak Đoković navodno razmišljao da ostavi tenis i ode u penziju poslije velikih problema s povredom lakta.

Ipak, Đoković se uspio vratiti i nedavno čak osvojiti turnir u Wimbledonu.

"Bilo je to stvarno ostvarenje sna, posebno kada pomislimo da je poslije Miamija okupio svoj tim i rekao: 'Gledajte, hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim igrati ili ne.' Stvarno je razmišljao ostaviti tenis", rekao je Volandri za italijanske medije.

Dodao je i kako je znao da će srbijanski teniser ponovo zaigrati na najvišem nivou.

"Znao sam da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, vratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Wimbledon, ali poslije duela s Kyleom Edmundom u trećem kolu, vidjeli smo Đokovića koji je mnogo napredovao", kazao je Volandri.

Istakao je i kako je finalni meč sa Rafaelom Nadalom pokazao pravi kvalitet Đokovića.

"Meč s Nadalom je jedan od najljepših mečeva u posljednje dvije godine. Njegov zagrljaj sa sinom Stefanom je bio presladak, kao san", rekao je Volandri.

Đoković je prije nekoliko dana osvojio najvažniji Grand Slam sezone, Wimbledon, a u finalu je bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:2 i 7:6).

Srbijanski teniser je titulu u Wimbledoneu osvajao i 2011., 2014. i 2015. godine. U finalu 2013. godine je poražen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije