Nevjerovatni Tsitsipas izbacio Federera sa Australian Opena

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni Tsitsipas izbacio Federera sa Australian Opena
Foto: EPA / Stefanos Tsitsipas
U okviru osmine finala Australian Opena Roger Federer i Stefano Tsitsipas su gledaocima pružili jednu sjajnu partiju gdje je na kraju Grk krunisan kao pobjednik rezultatom 3:1 u setovima.

Na početku se odmah vidjelo da se Tsitsipas neće tako lako predati, sjajno je čuvao svoj servis, a Federer nije uspio da iskoristi svoje break šanse na početku seta. Otišlo se u tie-break, gdje je Federer bio malo smireniji te je isti osvojio rezultatom 7:6.

Drugi set je pripao Tsitsipasu, također nakon tie-breaka. Federer nije uspio pronaći pravo rješenje za mladog Grka, a nije iskoristio ni 8 break lopti koje je imao.

Treći set je zaista pokazao svu nemoć Federera. Tsitsipas se sjajno kretao, nije uspio iskoristiti dvije break lopte na početku, ali ipak na kraju je uspio iskoristiti jednu te je osvojio set rezultatom 7:5.

Tako je Federer pod pritiskom ušao u četvrti set, što se moglo i primjetiti. Bio je nesiguran, nije donosio najbolje odluke, a Tsitsipas je nastavio igrati istim intenzitetom i izgledao je dosta svježije od Švicarca.

Otišli su u tie-break po treći put, a senzaciju i veliko iznenađenje napravio je Tsitsipas. Osvojio je tie-break rezultatom 7:5, što mu je donijelo veliku pobjedu.

Tako se Federer, prošlosezonski pobjednik turnira, iznenađujuće oprostio već u osmini finala, a mlada zvijezda u usponu Tsitsipas, trenutno 15. na rang listi, će igrati protiv Bautista-Aguta u sljedećoj rundi, koji je također napravio iznenađenje pobjednom nad Marinom Čilićem.

Tsitsipas je pobjedu proslavio u suzama, a zajedno s njim i cijela Grčka slavi ovaj veliki uspjeh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije