Neuspjeh u dublu: Džumhur i Lajović eliminirani u prvom kolu US Opena

Radiosarajevo.ba
Neuspjeh u dublu: Džumhur i Lajović eliminirani u prvom kolu US Opena
EPA / Damir Džumhur
Iako na ovogodišnjem US Openu igra sjajno, kada je riječ o pojedinačnoj konkurenciji, najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio upisati niti jednu pobjedu u dublu.

Tačnije, Džumhur i srbijanski teniser Dušan Lajović poraženi su od Holanđanina Jeana-Juliena Rojera i Horije Tecaua iz Rumunije rezultatom 2:1 u setovima.

Već od prvog seta Rojer i Tecau su pokazivali nešto veću spremnost da ostvare povoljan rezultat, pa iako su Lajović i Džumhur uspijevali da naprave nekoliko solidnih brakeova, njihov trud nije nagrađen, te su Rojer i Tecau osvojili prvi set, nakon tie-breaka.

I drugi set bio je veoma sličan, ali ovog puta bh. i srbijanski teniser uspijevaju biti bolji od svojih protivnika. Ponovo se igrao tie-break, ali ovog puta poen je pripao dvojcu s Balkana, te je rezultat bio izjednačen.

Ipak, treći set Rojer i Tecau dobijaju zahvaljujući breaku u četvrtom gemu, čime su stekli veliku prednost, koja ih je na kraju dovela do novog poena i pobjede u ovom meču.

Inače, ovo je sjajno zagrijavanje za Damira Džumhura kojeg u subotu, u okviru 3. kola singl konkurencije, očekuje meč protiv Rusa Andreja Rubljeva, koji je prava senzacija ovogodišnjeg US Opena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije