Nadal u lovu na rekordnu 12. titulu, Thiem se nada još jednom čudu

Radiosarajevo.ba
Nadal u lovu na rekordnu 12. titulu, Thiem se nada još jednom čudu
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Nadal pobijedio Federera

Španski teniser Rafael Nadal danas igra finale Roland Garrosa protiv Austrijanca Dominica Thiema i nada se osvajanju rekordne 12. titule na grand slam turniru u Parizu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nadal je u polufinali deklasirao švicarskog asa Rogera Federera i u finalu će se sastati sa Thiemom koji je u dvodnevnom meču savladao najboljeg tenisera na svijetu Novaka Đokovića.

Drugi i četvrti nosioci Nadal i Thiem su i prošle godine također igrali finale Roland Garrosa, a bolji je bio Španac koji slovi za “kralja zemljanih terena“.

Nadal se danas bori za osvajanje 12. trofeja na Roland Garrosu, a niti jedan teniser, niti teniserka to nikada nisu uspjeli na nekom od grand slam turnira.

S druge strane, osam godina mlađi Thiem bori se za osvajanje prvog trofeja na grand slam turu, a dosadašnji nastupi i pobjeda nad Đokovićem pokazatelj su da je napredovao u protekloj sezoni i da je s pravom na korak do tog uspjeha.

Thiem je u aprilu pobijedio Nadala u polufinalu turnira u Barceloni i nada se da će to ponoviti i danas u Parizu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije