Nadal, ipak, jači od Del Potra: Rafa u finalu US Opena

Radiosarajevo.ba
Nadal, ipak, jači od Del Potra: Rafa u finalu US Opena
EPA / Rafael Nadal

Španski teniser i prvi nositelj posljednjeg Grand Slama sezone US Opena, Rafael Nadal plasirao se u finale ovog turnira pobijedivši Argentinca Juana Martina Del Potra sa 3:1 po setovima.

Već u petom gemu Del Potro je napravio brejk i to nakon što je u trećem propustio iskoristiti brejk šansu, te je potom osvojio prvi set rezultatom 6:4 i poveo sa 1:0 u setovima, prenosi Sport1.

Rafael Nadal kao da se razljutio u drugom setu i riješio ga u svoju korist rezultatom 6:0 nakon čega je u drugom gemu trećeg seta napravio još jedan brejk i mirnom igrom do kraja priveo set kraju, te poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Španac je napravio dva brejka i tako došao do pobjede i plasmana u finale gdje ga čeka Kevin Anderson koji je nešto ranije savladao Pabla Carrena Bustu sa 3:1 po setovima.

Tako će Nadal u nedjelju navečer imati priliku da osvoji 16. Grand Slam titulu i tako se približi Rogeru Federeru koji do sada ima 19. Rafael Nadal (ŠPA (1) - Juan Martin Del Potro (ARG) (24) 3:1 (4:6, 6:0, 6:3, 6:2)


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije