Nadal bez problema do četvrtfinala Roland Garrosa, Williams predala Šarapovoj

Radiosarajevo.ba
Nadal bez problema do četvrtfinala Roland Garrosa, Williams predala Šarapovoj
Odigrana su dva meča osmine finala Roland Garrosa u muškoj konkurenciji, a aktuelni šampion Rafael Nadal nije imao mnogo problema u duelu sa Maximilianom Martererom.

Nadal je slavio za dva i pol sata igre rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 7:6 (7:4). U drugom meču Diego Sebastian Schwartzman slavio je portiv Kevina Andersona rezultatom 3:2, po setovima 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (7:0) i 6:2.

Schwartzman će u četvrtfinalu igrati protiv Nadala. Thiem će na Zvereva, a Đoković na Cecchinata. Za preostala dva mjesta u četvrtfinalu borit će se Čilić i Fognini, te Isner i Del Potro.

U konkurenciji dama Halep je bila bolja od Mertens za polufinale, dok je Kasatkina savladala Wozniacki. Halep će igrati protiv bolje iz duela Kerber - Garcia, dok Kasatkina ide na Stephens. Putintseva će igrati protiv Keys, a Šarapova kojoj je Serena Williams predala ide na bolju iz duela Muguruza - Tsurenko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije