Sarajevo / Mladi bh. teniseri danas protiv Rusije

31. 07. 2019. u 08:45:00 Fena

Shares:7

Juniorska teniska reprezentacija BiH u sastavu Vanja Hodžić, Jovan Sinadinović i Andrej Nedić, uz kapitena Nedima Vilogorca, danas počinje nastup na Evrpskom kupu  u kategoriji do 16 godina. 

Na ovom takmičenju koje je ujedno i kvalifikacioni turnir za juniorski Davis Cup, naši mladi teniseri od 31. jula do 2. augusta igraju u rumunskoj Constanti sa još sedam evropskih juniorskih selekcija u okviru Zone C, a osim domaćina Rumunije, još nastupaju ekipe Grčke, Rusije, Crne Gore, Turske, Švedske i Bugarske.

Žrijebom obavljenim u utorak, odlučeno je da prvog dana takmičenja naš tim igra protiv selekcije Rusije u kojoj su Igor Kudriašov, rangiran među 40 najboljih evropskih juniora do 16 godina, te Aristarkh Safonov i Konstantin Zhzhenov.  

Ostali parovi koji će u srijedu odigrati po dva singla i jedan dubl meč su Grčka – Turska, Crna Gora – Rumunija, Švedska – Bugarska.

Nakon trodnevnog turnira, dvije najbolje rangirane ekipe idu u finale u kojem će se naći ukupno osam najboljih evropskih timova, po dva iz svake zone (A,B, C i D).

Finalni turnir zakazan je za 5.august, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH. 

 

NEMA KOMENTARA