Mirza Bašić protiv Guida Pelle u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Dohi

Radiosarajevo.ba
Mirza Bašić protiv Guida Pelle u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Dohi
Bh. teniser Mirza Bašić nastupit će danas u četvrtfinalu ATP 250 turnira u Dohi, a protivnik će mu biti Argentinac Guida Pelle.

Naime, ovaj meč zakazan je za 13:30 sati, a u slučaju prolaska, Bašić bi izjednačio najbolji rezultat u karijeri, jer je prošle godine u Moskvi na ATP 250 turniru stigao do polufinala, gdje je poražen od Damira Džumhura.

Podsjećamo, Mirza Bašić je jučer u osmini finala ATP turnira iz serije 250 u Dohi odmjerio snage sa Špancem Felicianom Lopezom, te slavio s 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (7:2).

Sarajlija je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4 za 37 minuta igre. Bašić je do breaka došao u trećem gemu prvog seta i to nakon četvrte break prilike. Do kraja prvog seta naš teniser nije dozvolio Lopezu da se vrati. Španac je bio najbliže povratku u desetom gemu prvog seta, ali je Bašić spasio tri break lopte i poveo s 1:0.

U drugom setu nismo vidjeli mnogo break prilika. Tek jednu imao je Španac. Lopez je mogao do breaka u četvrtom gemu drugog seta, ali to Bašić nije dozvolio pa se pobjednik tražio u tie-breaku. Uspješniji je bio Bašić i sa 7:2 je izborio četvrtfinale Dohe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije