Marion Bartoli, pobjednica Wimbledona: Jedva preživjela teror bivšeg mladića

J. M.
Marion Bartoli, pobjednica Wimbledona: Jedva preživjela teror bivšeg mladića
Kada ljubitelji tenisa danas vide Marion Bartoli, to je slika žene koja se u 33. godini želi vratiti na teniski teren.

Kakva razlika u odnosu na slike s Wimbledona 2016. godine kada je Francuskinja izgledala kao "živi kostur". Danas objašnjava: "Bivši mladić me uništio."

Život Marion Bartoli ličio je na san kada je - nakon pobjede na Wimbledonu 2013. godine, "zasićena tenisom" - okončala karijeru.

"Bila sam najsretnija osoba na svijetu kada sam pobijedila na Wimbledonu, a onda u maju 2014. godine upoznala bivšeg mladića", objašnjava.

No, ljubavna veza bila je početak pakla. Umjesto ljubavi dobila je sadistički tretman.

"Kad god bi moj bivši mladić vidio vitku ženu na ulici govorio bi mi 'vidi kako je lijepa'. Natjerao me na brutalan anoreksični tretman", prisjeća se slavna teniserka.

Rezultat: Marion Bartoli izgubila je 30 kilograma zbog čega je hospitalizirana u Italiji. Javnosti je objašnjeno da je žrtva "nepoznatog virusa".

"Bio je pravi idiot. Uništio mi je svu radost u životu, čak i ljubav prema tenisu", govori Marion Bartoli o bivšem mladiću.

Srećom, dani užasa pripadaju prošlosti. Marion Bartoli opet uživa u životu, želi se vratiti u "top 20". Međutim, ponovo mora izgubiti težinu: Oko sedam kilograma.

"To neće biti problem bez psihološkog terora", kaže teniserka kojoj podršku pružaju Serena Williams i Monika Seleš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije