Čilić: Bilo mi je jasno da ću nespreman ući u meč protiv sjajnog Švicarca

Radiosarajevo.ba
Čilić: Bilo mi je jasno da ću nespreman ući u meč protiv sjajnog Švicarca
FOTO: EPA / Marin Čilić
Iako su mnogi potajno očekivali neizvjesnu borbu s Rogerom Federerom, pa čak i senzacionalnu pobjedu, Marin Čilić nije uspio, a nezgodna povreda je uvelike uništila planove.

Hrvatski as je u razgovoru za HRT otkrio što se događalo nakon polufinala protiv Sama Querreyja i jučerašnjeg finala.

"Osjetio sam bol u stopalu poslije polufinala s Querreyjom, ali uz pomoć lijekova i fizioterapeute nekako sam to zaliječio. Međutim, probudio sam se prekjučer i bol je bila ogromna, nakupilo se krvi ispod palca na stopalu, to mo cijeli dan rješavali i nekako smo uspjeli izvući tu tekućinu. Dobio sam injekciju, ali tamo je jako mnogo tvrde kože i nije uspjela blokirati bol", rekao je Čilić.

Naravno, drama se nastavila i na dan velikog finala. Vremena je bilo sve manje i bilo je jasno da će nespreman ući u meč protiv sjajnog Švicarca, jednog od najboljih tenisera  svih vremena.

"Pola sata prije početka meča dobio sam još jednu injekciju i mislio sam da će manje boljeti, ali već na zagrijavanju sam osjetio veliku bol i tada mi je postalo jasno da neću moći igrati na najvišem nivou. Svaki put kad bih se oslonio na lijevu nogu, strašno me boljela", rekao je Čilić.

Na kraju - ipak je to enorman uspjeh. Ali, što bi tek bilo da je pobijedio...

"Uložio sam mnogo truda da dođem do finala Wimbledona, osjećaji su se skupljali... Shvatio sam da su mi male šanse tokom meča i u tom trenutku su me preplavili osjećaji i savladale emocije", iskreno je rekao Čilić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije