Džumhur magičan na startu US Opena: S 3:0 razbio Cuevasa za 2. kolo

Radiosarajevo.ba
Džumhur magičan na startu US Opena: S 3:0 razbio Cuevasa za 2. kolo
EPA / Damir Džumhur
Sjajnom partijom najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur otvorio je svoj ovosezonski nastup na US Openu, gdje je u tri seta uspio savladati urugvajskog tenisera Pabla Cuevasa.

Iako je uspio stići do trijumfa, Džumhur nije baš najbolje ušao u ovaj meč, te je nakon dva gema Urugvajac vodio sa 2:0 što je bilo dosta deprimirajuće. Ipak, Džumhur je vrlo brzo uspio napraviti rebreak, a zatim stići i do poravnanja. Nakon toga, do jedanaestog gema prvog seta gledamo poprilično izjednačen meč, nakon čega Džumhur odlučuje preuzeti inicijativu. 

Sa dva brza poena u 11. i 12. gemu Džumhur uspijeva stići do ključnih poena, čime je osvojio i poen u prvom setu.

Drugi set krenuo je poprilično sretno za Cuevasa, koji je kao i u prvom osvojio prvi gem, no onda se bh. teniser ekspresno vraća u igru i sa dva poena postavlja rezultat na 1:2. Od tog trenutka gledali smo poprilično uzbudljiv i izjednačen set, u kojem su oba tenisera imala problema da sačuvaju svoje servise. Obojica su uzvraćala brakeovima, zbog čega je rezultat na kraju bio izjednačen i pobjednik drugog seta rješavao se u tie-breaku.

Ovog puta u kritičnoj situaciji ponovo je mnogo bolji bio Džumhur, koji je rezultatom 3:7 u tie-breaku naprosto razbio Urugvajca i na taj način došao do vodstva od 0:2 u setovima.

U treći odlučujući set Džumhur je ušao dosta samouvjereno i na taj način uspio stići do visoke prednosti već na samom startu. Na početku seta oba tenisera su uspjela održati svoj servis te je nakon tri gema rezultat glasio 1:2 za Džumhura. Nakon toga maestralnom igrom Džumhur uspijeva doći do breaka te nakon toga eskpresno nastavlja osvajati poene do velike pobjede sa 1:6 u trećem setu za svega 20 minuta, za ukupan rezultat od 0:3 u setovima

Zahvaljujući ovoj pobjedi Džumhur se uspio plasirati u drugo kolo US Opena, gdje očekuje boljeg tenisera iz duela Stebe - Kicker, s kojim će se boriti za šesnaestinu finala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije