Ljubav velika kao planina: Jelena posvetila stihove velikog hita Novaku

Radiosarajevo.ba
Ljubav velika kao planina: Jelena posvetila stihove velikog hita Novaku
Foto: Twitter / Jelena i Novak Đoković

"Aint no mountain high enough, Ain't no valley low enough, Ain't no river wide enough... Loving this adventure with you", napisala je na svom Twitter profilu Jelena Đoković i podijelila fotografije sa planinarenja na koje je išla sa svojim suprugom.

Stihovi velikog Marvina Gayea, kralja soula odlično pristaju uz fotografije koje je Jelena objavila, a o planinarskim pohodima porodice Đoković govorio je i Novak nakon osvajanja US Opena i istaknuo kako je odlazak u planine bio izuzetno važan u njegovom povratku na šampionske staze.

"Nakon poraza u Roland Garrosu ja i Jelena smo otišli pet dana planinariti po Francuskoj. Jednog dana smo se tri sata penjali na vrh Montagne Saint-Victorie. Sjeli smo i gledali svijet pod nama iz drukčije perspektive. Razmišljao sam o tenisu i emocijama koje on u meni budi. Osjetio sam čistu pozitivu i kao da sam dobio neku novu želju za ovim sportom. Obuzela me neka nova energija koja se onda pretočila u rezultate", rekao je Đoković.

Podsjetimo nakon Roland Garrosa Đoković je bio 21. igrač svijeta, a onda je osvojio Wimbledon, gdje nam je u polufinalu s Rafaelom Nadalom priuštio jedan od najboljih teniskih mečeva koje je svijet vidio. Bez ikakve sumnje meč koji ulazi u pet najboljih na najpoznatijem i najprestižnijem teniskom turniru na svijetu.

Nakon što je pokorio All England Club Đoković je odlučio otići do kraja na jedinom turniru na kojem to ranije nije mogao. Ovaj put stavio je ruke na trofej namijenjen pobjedniku Mastersa iz serije 1000 na turniru u Cinncinatiju i postao prvi teniser koji je osvojio svih devet Mastersa iz serije 1000, sva četiri Grand Slama i završni Masters sezone.

"The mountains are calling and I must go (Planine me zovu i ja moram ići...)", riječi su Johna Muira, Škotlanđanina, pionira planinarstva, očuvanja prirode i zaštite divljih životinja, poznatog i po imenima "John od planine" i "Otac nacionalnih parkova". Najzaslužnijih je za očuvanje doline Yosemite u kojoj su stasavali i stastavaju još uvijek neki od najboljih penjača.

Nole je poslušao Johna, otišao je u planine, a rezultat je stigao ekspresno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije